Het Gebouw

GASTVRIJ, VRIENDELIJK EN DUURZAAM
Hospice Koningshove is gehuisvest in een kleinschalig, duurzaam en vriendelijk gebouw, gelegen aan het Koningshof, schuin achter de Nederlands Hervormde kerk. Het hospice heeft een eigen, groene parkeerzone, bereikbaar via een smalle brug. Het voorlopig ontwerp van Koningshove is van Meijer & Van Eerden Architectenbureau in Zoetermeer.

RUIMTE VOOR GASTEN EN FAMILIE
Koningshove biedt op de begane grond onderdak aan 4 tot 6 gasten die hun bezoekers in eigen kamers kunnen ontvangen. Verder is er een woonkamer/-keuken, een familiekamer, een linnenkamer en een ruimte voor de wijkverpleging. Op de verdieping is een vergaderruimte.

LICHT EN BESCHEIDEN


Zoals op de doorsnede te zien is zorgt de verspringing in het dak voor maximale toetreding van daglicht. Het ‘huis’ heeft een bescheiden, vriendelijke vorm en volume.


EEN GROENE HOVE
Koningshove wil gastvrij, vriendelijk dienstbaar en onopvallend zijn. In het ontwerp komt dit o.a. tot uitdrukking door de toepassing van duurzame materialen en zoveel mogelijk groen rondom. In het sedumdak is een strook zonnepanelen opgenomen. Zij dragen bij aan een energieneutraal gebouw.
Het perceel waarop Koningshove wordt gerealiseerd, biedt alle ruimte voor een met bomen omzoomde oprijlaan met aan weerszijden groene parkeerplaatsen. Mooi om te weten is dat het woord ‘hof’ of ‘hove’ zich laat vertalen als o.a. binnenplaats, boomgaard, cour, erf, plaats of tuin. Download ons Partnerplan om een indruk te krijgen van het ontwerp en eventuele sponsormogelijkheden.